Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim

Abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim

Na mijn zoet plukbrood met abrikozen en amandel recept vroeg Hero mij nog een recept te maken met hun abrikozenjam. Lekker zacht ijs waar geen ijsmachine voor nodig is. Klinkt dat niet goed? Dit is echt simpel om te maken, al heb je natuurlijk wel een vriezer nodig. Handig om van tevoren te maken en een perfecte afsluiter van een heerlijke barbecue. Deze abrikozen semifreddo met kokos-amandelkruim is eerlijk zomers, romig en fris!
Semifreddo close up EEFSFOOD
RECEPT
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd: 2 uur en 45 minuten
Totale tijd: 3,5 uur

Wat heb je nodig? (4 porties)
Semifreddo
• 250 gram Griekse yoghurt
• 250 ml slagroom
• 160 gram Hero original abrikozenjam
• 4 gedroogde abrikozen, in mini stukjes gesneden
• 1 limoen, het rasp ervan
• 1 el witte basterdsuiker 
• 1 vanillestokje, het merg ervan of 1 flinke tl vanilla bean paste
• 2 el geroosterd amandelschaafsel
Kruim:
• 25 gram koude roomboter, in blokjes
• 25 gram zelfrijzend bakmeel
• 25 gram witte basterdsuiker
• 25 gram kokosrasp
• 15 gram amandelschaafsel
• mespuntje zout

Semifreddo ingredienten EEFSFOOD

Benodigdheden:
• staafmixer met maalbakje eronder
• rasp
• keukenfolie
• handmixer
• bakpapier

Semifreddo making of EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Meng eerst de abrikozenjam met de Griekse yoghurt. Doe dit met een staafmixer om de stukjes in de jam te kunnen pureren. Zet ook alvast de oven aan op 170 graden.

2. Klop dan de slagroom stijf met de mixer. Doe hier het jam-yoghurt mengsel bij. Voeg dan ook nog een eetlepel witte basterdsuiker, de gedroogde abrikozen stukjes en het rasp van de limoen toe. Spatel dit door elkaar.

3. Bekleed 4 ronde bakjes met keukenfolie. Verdeel hierin het mengsel. Tik met de bakjes zacht op het aanrecht zodat het zo glad mogelijk wordt. Dit is straks namelijk de onderkant. Zet de schaaltjes in de vriezer voor minimaal 2 uur, maximaal 2,5 uur.

4. Doe dan alle ingrediënten voor het kruim in het maalbakje van de staafmixer. Mix dit door elkaar tot dat er kruimels ontstaan. Verdeel dit op een bakplaat waar een bakpapiertje op ligt.

5. Het kruim moet 10 minuten bakken. Zorg dat je na 5 en 8 minuten de boel een beetje omschept met een vork. Haal dan het bakpapiertje van de bakplaat en laat het kruim afkoelen op het aanrecht.

6. Als de 2 uur verstreken zijn strooi je wat van het kruim op een bordje en hier leg je een portie semifreddo op. Maak af met nog een schepje geroosterd amandelschaafsel.

TIPS
Mocht je bijvoorbeeld veel meer van aardbeien houden kun je natuurlijk ook de Hero original aardbeienjam gebruiken. Vervang dan de gedroogde abrikozen door kleine stukje verse aardbei. Mocht de semi fredo volledig bevroren zijn omdat je deze bijvoorbeeld al een dag van tevoren hebt gemaakt, haal deze dan minimaal een uur voor consumptie uit de vriezer. De structuur is wel echt op zijn lekkerst als je het volgens het recept doet.

Semifreddo heel EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Citroen ijstaart met bitterkoekjes 
Banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade

Dit artikel/recept is in samenwerking met Hero gemaakt. Voor veel meer en andere heerlijke recepten met jam van Hero verwijs ik je door naar de Jam Studio van Hero!

Dit delen:
Geplaatst in Dessert, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl