Banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade

Banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade

Ik heb bijna altijd wel bananen in de vriezer liggen. Daar kun je eigenlijk zoveel lekkers mee maken wat snel klaar is, vooral ijs! Deze banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade zijn dan iets minder snel klaar maar absoluut de moeite waard. Je kunt dit ook maken zonder dat je bevroren bananen in huis hebt maar dan zul je 1 a 2 uur langer moeten wachten dan aangegeven in het recept. Heerlijk als toetje!
IJsrepen close up EEFSFOODRECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur

IJsrepen vormpje EEFSFOOD

Wat heb je nodig? (7 repen)
• 150 gram bevroren banaan, in stukken
• 150 gram Griekse yoghurt
• 80 gram pindakaas 
• 4 Digestive koekjes, in stukjes 
• 1 vanillestokje 
• 300 gram pure chocolade 
• 1 handje suikerpinda’s, fijngehakt 

IJsrepen how to EEFSFOOD

Benodigdheden:
• siliconen bakmat voor repen
• keukenmachine 
• 2 vellen bakpapier 
• vork/spateltje 
• steelpan + au bain marie bakje

IJsrepen making of EEFSFOOD

Zo maak je het!

1. Pak je keukenmachine erbij en doe hier de bevroren banaan, Griekse yoghurt, pindakaas en het merg van het vanillestokje in. Maal dit tot een gladde ijzige massa. Verkruimel de koekjes en roer deze er handmatig doorheen. 

2. Schep het mengsel in de vormpjes, gebruik er 7 en vul ze voor 3/4. Zet deze dan in de vriezer voor zeker 2 uur.

3. Als de 2 uur verstreken zijn smelt je de chocolade au bain marie en hak je de suikerpinda’s fijn. 

4. Het is nu belangrijk dat je snel te werk gaat. Om het nog iets makkelijker te maken kun je het best per 2 repen te werk gaan zodat de rest nog in de vriezer ligt.

5. Het beste is om de repen door de chocolade te halen en deze dan op een bakpapiertje te leggen. Ik had even 2 pogingen nodig op een rooster (foto) om daar achter te komen. Ze moeten wel goed omhult zijn omdat de vulling zacht wordt zodra het smelt.

6. Doe dit per reep en strooi de suikerpinda’s er zo snel mogelijk overheen anders is de chocolade al gestold.

7. Leg ze op een plankje of bord waar wel een bakpapiertje op ligt. Zet ze allemaal terug in de vriezer. Het is het lekkerst om ze een kwartier voor je er eentje gaat eten uit de vriezer te halen. Doe er vooral een bordje of bakje onder want de chocolade vliegt alle kanten op als je er een hap van neemt.

8. Smullen maar! Lang te bewaren in de vriezer. Perfect als dessert die je al ver van tevoren kunt maken. Ik ben benieuwd wat je van deze banaan-pindakaas ijsrepen met chocolade vindt!

IJsrepen view EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Oreo pindakaas cheesecake
Banaan-chocoladeijs

Dit delen:
Geplaatst in Dessert, Eef's bakkerij, Overig zoet
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl