Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega)

Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega)

Ik ben best wel dol op vlees maar in dit soort maaltijden mis ik dat echt helemaal niet! Ik overwoog eerst nog wel om er spekjes bij te bakken (dit is ongetwijfeld lekker), maar heb dat toch niet gedaan. Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega) is het uiteindelijk geworden. Comfort food to the max als je het mij vraagt. Het is snel klaar, het vult lekker en dan is het ook nog eens heerlijk! Spanizie pasta close up EEFSFOODRECEPT
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 300 gram verse spinazie 
• 80 gram pasta naar keuze
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngesnipperd  
• 1 scheutje slagroom
• pecorino\parmezaanse kaas 
• 1,5 el pijnboompitten 
• 1,5 el verse pesto
• olijfolie
• peper
• zout

Benodigdheden:
• wok
• pan
• spatel
• rasp
• dunschiller 

Zo maak je het!
1. Zet eerst een pan water op het vuur voor de pasta en breng deze aan de kook. Rooster in de wok alvast de pijnboompitten. Als deze klaar zijn haal je ze uit de pan.

2. Wanneer je de pasta in het kokende water doet giet je een scheutje olijfolie in de wok.

3. Bak hierin de ui en knoflook voor ongeveer 1,5 minuut. Doe een paar handjes spinazie in de pan en voeg steeds nog een handje toe wanneer het geslonken is. 

4. Voeg dan een scheutje slagroom en de pesto toe en rasp wat percorino fijn. Roer dit er doorheen en zet het vuur laag. Breng verder op smaak met peper en zout.

5. Als de pasta gaar is giet je deze af en voeg je dit toe aan het spinazie mengsel. Roer het goed door elkaar. Schep dan alles in een kom of op een bord. Maak het af met de pijnboompitten en nog wat geschaafde pecorino. Eet smakelijk!

Spinazie pasta hori EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
– Linguine met spinazie en erwtjes
Pasta met spinazie/champignon roomsaus 

Dit delen:
Geplaatst in Diner, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl