Lauwwarme biefstuk salade met gebakken champignons

Lauwwarme biefstuk salade met gebakken champignons

1 Van mijn all time favorieten is toch echt een goed gebakken biefstukje met champignons (en dan eigenlijk met mayonaise en vers witbrood). Ik wil dat, maar dan iets gezonder. Ik ging aan het denken en eindigde met het idee voor deze salade. Lauwwarm met knapperige croutons en licht spicy smaakvolle champignons.Biestuk salade close up EEFSFOODRECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten

Wat heb je nodig? (1 maaltijd salade/3 persoons bijgerecht)
• 1 biefstuk, ongeveer 150 gram op kamertemperatuur 
• 1 zakje gemengde sla, 50 gram
• 1/2 rode ui, in ringen
• 50 gram tauge 
• 125 gram champignons, in grove stukken  
• 1 casino witte boterham, in blokjes
• 1/4 chilipeper, fijn geraspt 
• 1 el geroosterde sesamzaadjes 
• 1,5 el ketjap 
• peper 
• zout
• olijfolie 
• klont roomboter 

Dressing:
• 2 el olijfolie 
• 1 el notenazijn 
• 1 tl vissaus
• 1 tl sesamolie 
• 1 tl sojasaus 
• peper 

Benodigdheden:
• koekenpan 
• zilverfolie 
• groot scherp mes
• keukenrol 

Zo maak je het!
1. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en verhit dit op half hoog vuur. Strooi aan beide kanten een beetje peper en zout op de biefstuk. Wanneer de olie heet is voeg je ook een klontje roomboter toe. Bak hierin de biefstuk ongeveer 2 minuten aan elke kant. Wil je het vlees iets minder rood? Bak dan iets langer. Vouw deze vervolgens in een stukje zilverfolie en laat dit op je aanrecht liggen.
2. Veeg de pan schoon en bak in dezelfde pan nu de champignons met een klein beetje olie tot ze een bruin randje hebben. Zet dan het vuur ui en voeg de chilipeper en ketjap toe. Haal dit uit de pan en doe in een schaaltje.
3. Veeg de pan weer schoon en doe hier opnieuw een klein scheutje olijfolie en een snufje zout in. Bak de blokjes brood tot ze bruin en krokant zijn.
4. Meng de sla samen met de taugé, champignons en rode ui. Roer alle dressing ingrediënten door elkaar en voeg deze ook toe. Hussel alles door elkaar.
5. Snij de biefstuk in dunne reepjes en leg deze bovenop de salade en maak af met de sesamzaadjes en croutons. Eet smakelijk!
Biefstuksalade verti EEFSFOODRecepten die je misschien ook leuk vind?
Salade met groene asperge, sinaasappel en geitenkaas
Griekse couscous salade

Dit delen:
Geplaatst in Diner, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl