Framboos yoghurt cake met granola topping

Framboos yoghurt cake met granola topping

Ook deze framboos yoghurt cake met granola topping is weer ontstaan uit het iets willen bakken zonder daar eerst boodschappen voor te hoeven doen. De 2 eieren die ik nog had liggen hebben mij gered en ik had ook geen 10 gram minder boter moeten hebben. Het resultaat? Fantastisch! Zelden zo’n smeuïge cake gegeten. Zorg bij een cake altijd dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

Framboos yoghurt cake stukjes EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 50-55 minuten
Totale tijd: 4 uur

Wat heb je nodig? (8 puntjes)
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram (volle)yoghurt
• 140 gram witte basterdsuiker 
• 125 gram diepvries frambozen
• 2 eieren
• 90 gram roomboter + extra om in te vetten 
• 1 zakje vanillesuiker of 10 gram suiker en 1,5 tl vanilla bean paste
• 1 tl baking soda 
• 1 mespuntje zout
Topping:
• 25 gram koude roomboter, in blokjes 
• 25 gram lichtbruine basterdsuiker 
• 3 el granola 
• 1/2 el zelfrijzend bakmeel

Framboos yoghurt cake bovenkant EEFSFOOD

Benodigdheden:
• springvorm van 18 cm
• bakpapier
• mengkom
• spatel
• keukenmachine 
• handmixer

Zo maak je het!
1. Zet eerst de oven aan op 180 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

2. Klop met de handmixer de boter, basterdsuiker en het zout los en romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix deze er op lage stand doorheen.

3. Meng het zelfrijzende bakmeel met de baking soda en voeg de helft hiervan aan het ei/boter mengsel. Doe hier ook de helft van de yoghurt bij. Mix dit op lage stand door elkaar.

4. Voeg dan de rest van de bloem en yoghurt toe en mix ook dit op een lage stand er doorheen. 

5. Voeg dan de frambozen toe en spatel handmatig verder.

6. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad.

7. Doe alle topping ingrediënten in de keuken machine en draai dit kort tot er een kruim ontstaat. Strooi dit over het beslag.

8. Bak de taart eerst 40 minuten op 180 graden. Draai dan de temperatuur naar 160 en bak nog 10 tot 15 minuten. Check altijd goed of de cake gaar is voor je hem uit de oven haalt.

9. Laat de cake afkoelen voordat je er punten van snijdt. Eet smakelijk!

Framboos yoghurt cake verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Kwark kersencake
Sticky karamel, appel & pecannoten cake

Dit delen:
Geplaatst in Cake, Eef's bakkerij
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl