Zoet plukbrood met abrikozen en amandel

Zoet plukbrood met abrikozen en amandel

Hero vroeg mij om een lekker recept te maken met hun original abrikozenjam. Dit heerlijke zoete plukbrood met abrikozen en amandel is een aanwinst op de brunch- of ontbijttafel en het is ook nog eens leuk om te maken! Een beetje geduld heb je wel nodig, dat is eigenlijk het moeilijkste aan de hele recept als je het mij vraagt.Ingrediënten Hero EEFSFOODRECEPT
Bereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 40 minuten
Wachttijd: 2 uur 
Totale tijd: 3,5 uur

Wat heb je nodig? (6-8 personen)
• 500 gram zelfrijzend bakmeel
• 300 ml warm water
• 7 gram droge gist (1 zakje)
• 1 vanillestokje, het merg ervan
• 1,5 tl suiker
• mespuntje zout
• 125 gram gedroogde abrikozen
• Hero original abrikozenjam
• 70 gram roomboter + extra klontje
• 70 gram lichtbruine basterdsuiker
• 40 gram amandelen
• 20 gram amandelschaafsel

Deeg kneden EEFSFOOD

Benodigdheden:
• cakeblik
• velletje bakpapier
• mengkom
• handmixer (optioneel)
• steelpan
• afkoelrooster

Voor het bakken Hero EEFSFOOD

Zo maak je het!
1. Begin met het deeg. Dit moet nog rijzen dus heeft het meeste tijd nodig. Doe de suiker, gist en vanille bij elkaar. Giet hier een scheutje van het warme water bij en roer dit tot een papje. Laat dit 2 minuten staan en roer dan nog een keer door. Doe dit samen met de rest van het water bij de bloem en het zout in een grote mengkom.

2. Gebruik de deeghaken van de mixer om het deeg mee te vormen. Gebruik een lage stand anders vliegt het bloem alle kanten op. Als het een bal is haal je het uit de kom en meng je dit met de hand nog 3 minuten.

3. Strooi wat bloem op de bodem van de kom en leg hier de deegbal in. Maak een theedoek vochtig en leg deze over de kom. Zet dit dan voor 3 kwartier op een warme plek om het te laten rijzen.

4. Vlak voordat het deeg klaar is met rijzen bekleed je het cakeblik met een bakpapiertje. Besmeer de kopse kanten met een laagje boter.

5. Smelt ook de rest van de boter in een steelpan en voeg hier de basterdsuiker aan toe. Zet ook alvast de oven aan op 175 graden.

6. Pluk steeds een stukje deeg af en vul deze met jam/amandel en of een stukje abrikoos (zie foto). Ga door tot het hele deeg op is en dat er ook in elk stukje een verrassing zit. Verdeel tussen de deeg balletjes door het boter/suikermengsel. Zorg niet dat teveel hiervan bovenop zit. De suiker verbrandt daar sneller in de oven dan wanneer het tussen het deeg zit en dat willen we natuurlijk niet.

7. Duw de deegballetjes ook niet te hard aan, leg ze gewoon op elkaar. Strooi als laatste nog wat amandelschaafsel eroverheen.

8. Zet het brood dan voor ongeveer 40 minuten in de oven. Ga sowieso na 30 minuten even een kijkje nemen hoe het ermee staat. Iedere oven is anders en sommige bakken wat sneller dan de andere.

9. Haal het brood uit de vorm en laat deze ongeveer een half uurtje afkoelen op een rooster.

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Monkey bread met kersen, kaneel en noten
Plukbrood met mozzarella en chorizo

Meer recepten met Hero jam kun je hier vinden!

Dit artikel/recept is in samenwerking met Hero gemaakt.

Dit delen:
Geplaatst in Ontbijt, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl