Suiker-brood-pudding met frambozen

Suiker-brood-pudding met frambozen

Het idee om een keer van suikerbrood broodpudding te maken zat al best een tijdje in mijn hoofd. Ik heb daarvoor ook al een keer met alle ingrediënten in mijn mandje bij de broodafdeling gestaan, HADDEN ZE GEEN SUIKERBROOD MEER. Heb je het een keer nodig in je leven ligt het er niet. Ik kan daar zo slecht tegen. Toen ben ik maar overgegaan op krentenbrood. Dit is het recept wat daar toen uitkwam. Gelukkig is het een paar weken later met dat suikerbrood recept ook nog goed gekomen. Geen moeilijke ingrediënten en heel makkelijk om te maken.RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur

Wat heb je nodig? (8 personen)
• 1 ongesneden suikerbrood 
• 2 eieren
• ongeveer 50 ml havermelk
• 150 gram (diepvries) frambozen
• merg van 1 vanillestokje 
• 1 el lichte basterdsuiker 
• mespuntje zout
• klontje gezouten boter

Benodigdheden:
• springvorm 20 cm
• bakpapier 
• mengkom 

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 190 graden en doe het bakpapiertje in de springvorm. Niet netjes knippen, gewoon erin doen en de randjes aanduwen tot op de bodem.
2. Snij het brood in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm.
3. Kluts de eieren in een kom samen met de melk, vanille en het zout. Doe hier de blokjes suikerbrood en frambozen bij en hussel dit met je handen om. Doe dit tot al het vocht is opgenomen door het brood.
4. Doe het mengsel in de bakvorm en duw lichtjes aan. Strooi de lichtbruine basterdsuiker eroverheen.
5. Bak het geheel voor ongeveer 35 minuten. Laat het dan een beetje afkoelen en leg er een paar klontjes gezouten boter op. Smullen maar!
Suikerbrood pudding EEFSFOOD
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Speculaas wentelteefjes met aardbeiensaus
Appel stokbrood uit de oven

Dit delen:
Geplaatst in Ontbijt, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl