Rösti rondjes van zoete aardappel en pecorino

Rösti rondjes van zoete aardappel en pecorino

Ik koop weleens een zak zoete aardappels en op een of andere manier blijven er dan altijd een paar liggen die ik dan toch echt eens een keer op moet maken. Ik had niet veel meer in huis en wilde er toch nog iets van maken zonder boodschappen te hoeven doen. Ik had nog 1 rode ui en een puntje pecorino. Het idee om hier een simpele rösti van te maken was snel geboren.
Rösti dip EEFSFOODRECEPT
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Baktijd: 10 minuten
Wachttijd: 25 minuten
Totale tijd: 1,5 uur

Wat heb je nodig? (8 rondjes)
• 300 gram hardgekookte zoete aardappel
• 1/2 rode ui, super fijngesnipperd 
• 40 gram pecorino, fijn geraspt 
• 3/4 tl paprikapoeder
• 3/4 tl kerrie
• peper
• mespuntje zout 
• 6 el panco (broodkruim)
• olijfolie 

Dip:
• 1 flinke el kwark
• 1 el mayonaise 
• peper
• rasp van een halve citroen

Rösti verti EEFSFOOD
Benodigdheden:

• grove rasp
• fijne rasp
• pan
• koekenpan
• schaal
• spatel 

Zo maak je het!
1. Kook de aardappels in grote stukken niet helemaal gaar maar tot je ze makkelijk kunt raspen. Haal de aardappels dan uit de pan en laat ze afkoelen tot je ze met je handen vast kunt pakken.
2. Rasp de aardappels grof. Voeg hier dan de fijngesnipperde ui en fijn geraspte pecorino kaas aan toe. Voeg dan de specerijen, peper en het zout toe. 
3. Zet de koekenpan op halfhoog vuur en doe hier een flinke scheut olijfolie in. 
4. Kneed het mengsel door elkaar en maak hier 8 balletjes van. Druk deze dan een beetje plat en wentel ze door de panco.
5. Leg de rondjes in de koekenpan en bak ze om en om tot ze een lekker bruin en krokant korstje hebben. 
6. In de tussentijd maak je het sausje door de kwark, mayo, peper en citroenrasp door elkaar te roeren.
7. Direct uit de pan het lekkerst! Ook lekker als bijgerecht.
Rösti hapje EEFSFOOD
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Crispy courgette met geitenkaas-dip
Zoete aardappel spread met geitenkaas

Dit delen:
Geplaatst in Recepten, Tussendoortje/snack
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl