Havermout met frambozen, abrikozen en geroosterd amandelschaafsel

Havermout.. Soms vind ik het heerlijk en soms valt het me zo tegen. Deze valt natuurlijk onder dat eerste. Makkelijk, fris met een perfecte crunch van de amandeltjes. Dit recept is voor een bescheiden portie. Natuurlijk is dit makkelijk te vergroten door extra havermelk en havermout. 
Havermelk havermout hapje EEFSFOODRECEPT
Kooktijd: 6 minuten
Totale tijd: 10

Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 200 ml havermelk
• 5 el havermout 
• 3 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
• 1 handje diepvries frambozen 
• 1,5 el amandelschaafsel, geroosterd 
• 1 el maple syrup 
• 1 el kokosrasp

Benodigdheden:
• steel of koekenpan 
• lepel/spatel 
• maatbekertje 

Zo maak je het!
1. Doe de havermelk samen met de havermout, maple syrup en stukjes abrikoos in de pan en zit dit op laag vuur. Breng langzaam aan de kook en laat pruttelen voor een paar minuten. Roer wel af en toe. 
2. Wanneer het de gewenste dikte heeft voeg je de frambozen toe een roer je deze er doorheen.
3. Maak af met kokosrasp en het geroosterde amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Havermelk havermout close up EEFSFOOD
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Spicy cookie havermout
Rijstepap met frambozen en geroosterde kokos

Dit delen:
Geplaatst in Ontbijt, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl