Kokos panna cotta met passievrucht en pistachenootjes

Ik had onlangs een etentje waar we een proeverij van desserts kregen, 1 daarvan was een kokos panna cotta met passievrucht en pistachenootjes. Het eerste wat je proefde was ZUUR! Maar daarna kwam het zoete en zachte van de kokos panna cotta er doorheen. Die combinatie maakte het echt hemels. Na 1 hap gingen mijn hersenen al aan de gang hoe ik dit zelf ook zou kunnen maken. Zie hier, het resultaat:

Kokos panna cotta hapje EEFSFOODRECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 3-4 uur
Totale tijd: 3,5-4,5 uur

Wat heb je nodig? (4 personen)
Panna cotta:
• 400 ml kokosmelk light (blikje)
• 2 blaadjes gelatine 
• 55 gram kristalsuiker 
• 1 vanillestokje, het merg ervan  
Topping:
• 4 passievruchten
• 1/2 limoen, rasp en sap ervan
• 20 gram geroosterde pistachenoten, grof gehakt 
• 1/2 el suiker
• 1/2 gelatine blaadje
• 1 el water

Benodigdheden:
• steelpan
• 4 glaasjes
• spatel
• lepel
Kokos panna cotta strooien EEFSFOODZo maak je het!
1. Doe koud water in een schaaltje en laat hier de 2 gelatine blaadjes in weken.
2. Doe maximaal de helft van de kokosmelk samen met de suiker en vanille in een steelpan. Verhit dit, het hoeft niet te koken. Roer regelmatig om te zorgen dat de suiker ook oplost. Zet het vuur dan uit.
3. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de warme kokosmelk. De gelatine lost nu  op. Giet dan de rest van de kokosmelk hierbij en roer dit goed. 
4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over 4 glazen en zet dit in de koelkast voor minstens 3 uur. Als je van echt heel stevige panna cotta houdt zou ik minstens 3 gelatine blaadjes gebruiken. In dit recept heb ik het minimaal gebruikt. Het heeft meer de structuur van vla gekregen.
5. Wanneer er 2 uur of langer verstreken is week je ook het halve blaadje gelatine in koud water.
6. Snij de passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met een halve el suiker, 1 el water, limoensap en limoenrasp ook in een steelpan. Verwarm dit tot de suiker is opgelost en voeg dan ook het gelatine blaadje toe om er doorheen te roeren. Zet aan de kant om af te laten koelen. 
7. Als dit is afgekoeld schep je het op de panna cotta en zet je (optioneel) de glazen nog een uurtje terug in de koelkast. 
8. Maak af met de pistachenootjes. Zorg echt dat deze geroosterd zijn want dat geeft zoveel meer smaak. Geniet ervan!
Kokos panna cotta close up EEFSFOOD
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Kokosrijst met limoen en mango
Pindakaas panna cotta met karamel 

Dit delen:
Geplaatst in Dessert, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl

1 Comment

  1. Pingback: Dineren bij Bertmans - Rotterdam • EEFSFOOD

Comments are closed.