Vegan no bake carrot cake

Vegan carrot cake EEFSFOOD

Ik at afgelopen week vegan carrotcake bij Quinta Verde in Den Haag en eigenlijk vond ik dat best heel lekker! Ik besloot om er zelf mee aan de slag te gaan. Aangezien mijn volvette en zoete carrotcake een groot succes was en nog steeds is leek het mij leuk ook wel een versie voor de vegans onder ons te maken. Deze kost in ieder geval een stuk minder werk om te maken.

RECEPT
Voorbereidingstijd: 30 minuten 
Totale tijd: 4,5 uur

Wat heb je nodig? (10-12 puntjes)
120 gram wortel, fijn geraspt of julienne gekocht
8 medjoul dadels, ontpit
70 gram pecannoten
70 gram havermout
2 el kokosrasp
vanillemerg van een half vanille stokje
1,5 tl koekkruiden
1/2 tl kaneel
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl kardemom 
mespuntje zout

Topping:
100 gram cashewnoten 
30 gram kokosolie, gesmolten
2 el agavesiroop
rasp van 1 limoen
sap van een 1/2 limoen
5 el water
25 gram pistachenoten, grof gehakt 

Materiaal:
keukenmachine 
springvorm van 18 cm doorsnee
velletje bakpapier
2 schaaltjes/bakjes
steelpan
spatel

Bereidingswijze:
1. Doe de cashewnoten in een schaaltje en giet er warm water bij tot de noten onderwater staan.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Eventueel ook de randen.
3. Zet ook de ontpitte dadels voor 5 minuten in warm water.
4. Doe de pecannoten alvast in de keuken machine en maal deze tot grove stukken. Doe dan de havermout, kokosrasp, specerijen, licht uitgeknepen dadels, vanille en het zout erbij. Maal dit tot het een beetje een plakkerig geheel wordt. Voeg dan de wortel toe en mix tot alles goed gemengd is. Niet te lang want je wilt wel een beetje textuur behouden.
5. Stort het geheel in de springvorm en druk het plat, zorg vooral dat de randen mooi strak zijn. Duw het niet te hard aan, maar wel zo dat alles goed aan elkaar zit geplakt.
6. Maak dan de keukenmachine schoon. Doe hier de geweekte en afgegoten cashewnoten, gesmolten kokosolie, limoenrasp en sap, agavesiroop en 5 eetlepels water. Meng dit tot er een crème ontstaat, dit kan eventjes duren! Als het nodig is kun je nog een scheutje water toevoegen.
7. Schep dit bovenop de carrotcake. Strijk glad met een spatel en verdeel dan de pistachenoten eroverheen en optioneel nog wat extra limoen en kokosrasp. 
8. Zet dit voor 3 tot 4 uur in de koelast voordat je er puntjes van snijd.
9. Bewaren kan in de koelkast voor ongeveer 3 dagen. Langer bewaren? Vries de puntjes dan in!


Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Vegan koffie-kaneel bites
Vegan aardbei-limoen taartje

Dit delen:
Geplaatst in Eef's bakkerij, Overig zoet
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl