Chocolade popcorn cupcakes

Chocolade popcorn cupcakes EEFSFOOD

Ondanks ik niet reuze fan ben van chocoladecake/taart vond ik deze cupcakes echt de bom! Zo smeuïg en luchtig en de topping maakte ze echt perfect. Absoluut iets voor een zoetekauw. En ze kunnen makkelijk een paar dagen buiten de koeling bewaard worden (beter zelfs dan in de koelkast)

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
2 uur
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
  1. 300 gram suiker
  2. 185 gram zelfrijzend bakmeel
  3. 135 gram roomboter
  4. 135 ml (volle)melk
  5. 4 eieren
  6. 40 gram cacaopoeder
  7. 1 el vanille extract
  8. 1 tl baking soda
  9. 1 mespuntje zout
Botercrème
  1. 250 gram (gras)boter
  2. 100 gram witte chocolade
  3. 60 gram poedersuiker
  4. merg van 1 vanilleboon
  5. de link naar het recept kun je onderaan vinden
Topping
  1. caramel popcorn
  2. stukje melkchocolade
Materiaal
  1. muffin bakvorm voor 12 incl papiertjes
  2. standmixer
  3. spatel
  4. spuitzak met kartel spuitmondje
  5. bolzeef
  6. dunschiller
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 180 graden en zet de bakvorm klaar met de cupcake papiertjes erin.
  2. Snij de boter in blokjes en doe deze in de kom van de standmixer. Roer dit los, glad en een beetje luchtig. Voeg dan de suiker, vanille en het zout toe en meng dit 2 minuten op een lage stand.
  3. Zeef het bakmeel samen met de cacaopoeder en baking soda. Voeg dit met gelijke delen melk en eieren in ongeveer 3 stappen toe aan het boter-suiker mengsel.
  4. Spatel het beslag dan nog met hand door. Vul de vormpjes minstens 3/4 vol met beslag.
  5. Bak ze gaar in ongeveer 18 minuten. Haal ze dan uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
  6. Volg dan het recept voor "Zelf maken: witte chocolade botercrème". Doe de crème daarna in een spuitzak met een kartel spuitmondje erin.
  7. Spuit een mooie ronde rozet op elke cupcake. Het is het beste als je de popcorn een uur voordat ze gegeten worden erop doet. Als je dit eerder doet worden ze een beetje zacht en zijn ze niet krokant meer. Voor de smaak niet erg maar dan ben je het crispy gedeelte kwijt. Strooi er daarna wat chocoladekrullen overheen. Smullen maar!
Notities
  1. Zorg dat van tevoren alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
  2. Neem de helft van het botercrème recept.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Het recept voor de witte chocolade botercrème is hier te vinden!
Chocolade popcorn cupcakes EEFSFOOD

Dit delen:
Geplaatst in Eef's bakkerij, Muffins
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl