Zelf maken: witte chocolade botercrème

Botercrème EEFSFOOD

Het wordt me vaak gevraagd. Eef hoe maak jij dan je botercrème? Nou dat ga ik je nu vertellen. Ik maak niet altijd dezelfde natuurlijk maar dit vind ik wel een succesrecept en je kunt het bij veel baksels gebruiken. Zelfs meerdere mensen die niet van botercrème vonden deze lekker. Het geheim? Geduld en liefde!

Recept
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
  1. 500 gram ongezouten grasboter
  2. 250 gram witte chocolade
  3. 100 gram poedersuiker
  4. vanillemerg van 1 boon
Materiaal
  1. standmixer + vlinder
  2. 2 steelpannen om au bain marie te chocolade te smelten
  3. spatel
Bereidingswijze
  1. Hak de chocolade in stukken en smelt dit au bain marie. Zorg dat je het niet te lang verwarmd want het moet ook weer afgekoeld zijn voordat je het gebruikt. Meestal als er nog een paar stukjes zichtbaar zijn haal ik het al uit het warme water. Als je dan nog een paar keer roert smelten die stukjes nog door de warmte van de rest en koelt het gelijkertijd ook al af.
  2. Doe de boter in de kom van de standmixer en zet deze voor zeker 15 minuten op de hoogste stand.
  3. Voeg dan de poedersuiker en vanille toe en laat het dan nog voor 5 minuten draaien op een lage stand.
  4. Check of de chocolade goed is door je vinger erin te steken. Voelt dit nog warm aan? Dan moet je nog even wachten. Voelt het kouder dan je vinger? Dan kun je het langzaam bij de botercrème gieten. Doe dit met een draaiende machine op de laagste stand.
  5. Spatel het dan nog even met de hand door om alle randjes mee te pakken.
  6. Deze botercrème hoeft niet in de koeling bewaard. Boter kan wel een paar dagen buiten de koelkast (ik neem aan dat die taart of cupcakes ook wel op zijn in een paar dagen).
  7. Perfect dus om deze crème te maken als je iets lekkers wilt meenemen en lang onderweg bent of als de koelkast zo vol staat en de taart er niet meer bijpast.
Notities
  1. Als je grasboter gebruikt is het genoeg om deze een uur van tevoren uit de koelkast te halen. Gewone boter graag een paar uur eerder.
  2. De hoeveelheid van dit recept is voldoende om een 4 laagse taart met een diameter van 18 cm te vullen.
  3. De helft van dit recept is genoeg crème om 12 cupcakes te voorzien van een mooie topping.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
 
Zoek je nog een lekker taart recept met deze crème? Kijk dan hier!

Dit delen:
Geplaatst in Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl

2 Comments

  1. Pingback: Chocolade popcorn cupcakes • EEFSFOOD

  2. Pingback: Chocolade popcorn cupcakes • EEFSFOOD

Comments are closed.