Risotto met spinazie, champignons en geitenkaas

Recept
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
40 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
  1. 750/800 ml heet water
  2. 300 gram spinazie
  3. 160 gram risotto
  4. 125 gram zachte geitenkaas
  5. half bakje champignons, in plakjes
  6. 1 ui, fijngesnipperd
  7. 4 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
  8. 2 el pijnboompitten, geroosterd
  9. 1 teen knoflook, fijngesneden
  10. 3/4 bouillonblokje
  11. peper
Materiaal
  1. koekenpan/wok
  2. spatel
Bereidingswijze
  1. Zet een koekenpan op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.
  2. Bak hierin de ui, rijst en knoflook voor een paar minuten.
  3. Los het bouillonblokje op in het water en doe hiervan een flinke scheut bij de rijst.
  4. Snij de champignon in plakjes en voeg deze ook toe.
  5. Voeg steeds een scheutje bouillon toe als het vorige is opgenomen door de rijst.
  6. Dit duurt in zijn geheel ongeveer een half uur. Ongeveer 5 minuten voor het einde voeg je handje voor handje de spinazie toe en roer dit mee tot het slinkt en alle spinazie erin zit.
  7. Voeg dan 100 gram zacht geitenkaas en peper naar smaak toe. Roer tot de geitenkaas helemaal gesmolten is.
  8. Schep de risotto op borden en maak af met pijnboompitten en zongedroogde tomaat.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/


Dit delen:
Geplaatst in Diner, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl