Oreo taart met witte chocolademousse

Deze Oreo taart met witte chocolademousse leek mij wel een mooie afsluiter van de maand. Januari zit er alweer op, en er waren meer bezoekers op mijn blog dan ooit! Daar word ik heel blij van en daar kan op zijn minst een fijn maar vooral makkelijk taart recept tegenover staan. Bij deze!

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
1 uur
Totaal
5 uur
Voorbereiding
1 uur
Totaal
5 uur
Bodem
  1. 145 gram Oreo koekjes (1 pakje)
  2. 45 gram roomboter
Vulling
  1. 400 ml slagroom
  2. 200 gram witte chocolade
  3. merg van 1 vanille stokje
  4. 1 el kristalsuiker
Topping
  1. 100 gram melk- of pure chocolade
  2. 75 ml slagroom
  3. witte chocolade Oreo's
  4. classic Oreo's
Materiaal
  1. springvorm van 18 cm
  2. velletje bakpapier
  3. handmixer
  4. 2 pannetjes om au bain marie chocolade te smelten
  5. mengkom
  6. keukenmachine/staafmixer met maalbakje
  7. bolzeef
  8. plastik knijpflesje
Bereidingswijze
  1. Smelt allereerst de witte chocolade au bain marie en laat dit dan afkoelen. Haal ook alvast de slagroom uit de koelkast.
  2. Zorg voor een bakpapiertje op de bodem en tegen de randen van de springvorm.
  3. Smelt de boter in een steelpan en maal de Oreo koekjes fijn. Doe dan de gesmolten boter bij de koekjes en maal dit nog een keer goed door.
  4. Stort de koekkruimels in de bakvorm en verdeel dit over de bodem. Duw dit goed aan, zeker bij de randjes.
  5. Klop de 400 ml slagroom lobbig samen met de vanille en suiker.
  6. De chocolade moet nog vloeibaar zijn maar mag niet te warm zijn. Voel even met je vinger, het mag niet warmer dan je vinger voelen. Alles daaronder is goed.
  7. Giet de chocolade bij de lobbige room spatel dit snel door elkaar. Het snelle is om klontjes te voorkomen. Je merkt gelijk dat het mengsel steviger wordt omdat de chocolade wil stollen.
  8. Schep het op de Oreo bodem en strijk de bovenkant glad met een spatel of paletmes. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 2,5 uur.
  9. Zet in de tussentijd 75 ml slagroom op het vuur in een steelpan en breng tegen de kook aan. Hak de reep chocolade in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de warme slagroom en zet het vuur uit.
  10. Laat dit even een minuutje staan en roer dan tot een gladde glanzende massa.
  11. Haal dit door een zeef om eventuele klontjes eruit te halen, laat afkoelen en giet het dan in het knijpflesje.
  12. Haal de taart uit de koelkast, haal de rand en het bakpapier eraf. Spuit rondom voorzichtig de chocolade zodat het eraf druipt. Als dit stevig is geworden door de kou van de taart kun je de rest van de bovenkant een laagje chocolade geven. Decoreer met witte en classic Oreo koekjes. Zet hem dan nog een uurtje in de koelkast, dan wordt ook de chocoladelaag stevig.
  13. Bewaar de taart in de koelkast!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/




Dit delen:
Geplaatst in Eef's bakkerij, Taart
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl

1 Comment

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #5 • EEFSFOOD

Comments are closed.