Pindakaas panna cotta met karamel

Panna cotta met pindakaas, karamelsaus & popcorn. Geloof me, dit wil je!

Recept
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
45 minuten
Totaal
5 uur
Voorbereiding
45 minuten
Totaal
5 uur
Ingrediënten
  1. 300 ml slagroom
  2. 2 el pindakaas
  3. 1 flinke el bruine basterdsuiker
  4. 2 blaadjes gelatine
  5. 1 vanillestokje, het merg ervan
  6. 3 handjes karamel popcorn
  7. 10 el karamelsaus, het liefst zelfgemaakt (linkje voor het recept staat onderaan dit bericht)
  8. 15 gram pure chocolade, fijngehakt
Materiaal
  1. steelpan
  2. zeef
  3. 4 glaasjes
  4. eetlepel
  5. bakje
  6. staafmixer
Bereidingswijze
  1. Leg eerst de gelatine te weken in een bakje met koud water.
  2. Zet dan de slagroom op laag vuur samen met de vanille, basterdsuiker en pindakaas en breng dit tegen de kook aan en zet dan het vuur uit.
  3. De pindakaas blijft een beetje klonterig, zet daarom even de staafmixer in het mengsel zodat het het egaal wordt.
  4. Knijp dan de gelatine uit en doe dit erbij. Zet het vuur uit en roer dit tot het is opgelost.
  5. Haal het hele mengsel dan een keer door de zeef, zodat het echt helemaal glad is zonder klontjes.
  6. Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen. Giet dan het mengsel gelijkmatig in de glazen en zet deze in de koelkast.
  7. Maak dan de karamel, de link naar het recept staat hier onderaan. Je kunt eventueel ook kant en klare karamelsaus gebruiken.
  8. Wanneer de panna cotta volledig is opgesteven verdeel je per glas ongeveer 2,5 el karamel.
  9. Pas wanneer je ze gaat eten doe je de popcorn en chocoladerasp erop.
  10. Smullennnn!
Notities
  1. Een handig toetje die je al makkelijk een dag van tevoren kunt maken!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Het recept om zelf karamelsaus te maken kun je HIER vinden.


Als je dit een lekker recept vindt, is het recept van deze pindakaas-chocladetaart misschien ook wel wat voor je! Het recept kun je HIER vinden.

Dit delen: