Italiaanse saucijzenbroodjes

Deze saucijzenbroodjes hebben een Italiaanse twist. Weer eens wat anders, en heel erg lekker!

Recept
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
  1. 6 plakjes bladerdeeg
  2. 300 gram half om gehakt
  3. 3 plakjes Prosciutto ham (Serrano kan ook, daar dat is Spaans)
  4. 6 kalamata olijven, fijngehakt
  5. 2 tl pijnboompitten
  6. 1/2 rode ui
  7. 1 beschuitje, verkruimeld
  8. 3 tl Italiaanse kruiden
  9. 1 ei
  10. 1 teentje knoflook, fijn geperst
  11. 2 tl paprikapoeder
  12. 1 tl cayennepeper
  13. 1,5 tl zout
  14. peper
  15. olijfolie
Materiaal
  1. koekenpan
  2. mengkom
  3. vork
  4. bakplaat
  5. bakpapier
Bereidingswijze
  1. Haal eerst de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en zet de oven aan op 190 graden.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snij dan de Serranoham in kleine stukjes en bak deze kort in een beetje olijfolie in een koekenpan. Laat beide afkoelen.
  3. Maak het gehakt aan met alle ingrediënten gebruik alleen een kwart geklutst eitje (bewaar de rest van het ei).
  4. Kneed dit goed door elkaar en verdeel het dan in 6 gelijke stukken. Rol hier een worst van 10 cm van en leg deze op een plakje bladerdeeg. Vouw het plakje bladerdeeg dicht en plak dit met een beetje water aan elkaar. Nu heb je een plat dubbel stukje bladerdeeg aan de zijkant. Maak met een vork wat prikjes hierin, zo blijft het goed zitten tijden het bakken en komt het niet los van elkaar.
  5. Bestrijk de broodjes met wat ei. Laat ze 5 minuten staan en smeer en dan nog een laagje op.
  6. Bak de broodjes in ongeveer een half uur mooi bruin en gaar. Vers het aller lekkerst, maar later nog een keer opwarmen in de oven kan ook. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/


Je kunt de broodjes ook in 3en snijden en daarna pas bakken voor de mini variant.

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Brunch voor 16 personen - catering • EEFSFOOD

Comments are closed.