Knolselderij ovenschotel

Knolselderij ovenschotel EEFSFOOD

Recept
Porties: 3
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
Ingrediënten
  1. 1 kilo vastkokende aardappels
  2. 1 knolselderij van ongeveer 850 gram
  3. 1 bakje champignons (250 gram)
  4. 1 pakje ontbijtspek (150 gram)
  5. 1 zakje belegen geraspte kaas (200 gram)
  6. 1 rode ui, fijngesnipperd
  7. 100 ml salgroom
  8. 2 tl kerrie
  9. peper
  10. zout
  11. olijfolie
Materiaal
  1. grote pan
  2. ovenschaal
  3. koekenpan
  4. dunschiller
  5. stamper
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels en knolselderij. Snij beide in ongeveer evengrote stukken en doe dit in een pan met water. Breng aan de kook en kook dit in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
  2. In de tussentijd bak je de champignons (in 4en gesneden), de helft van de spek (in stukjes) en een gesnipperd uitje in de koekenpan samen met een scheutje olijfolie. Bak tot het meeste vocht is verdampt en je bruine randjes op de champignons en spek hebt en zet het vuur dan uit.
  3. Zet nu de oven alvast aan op 180 graden.
  4. Giet dan de aardappels en knol af en stamp dit samen met de slagroom, kerrie, peper en zout tot een smeuïge stamppot. De hoeveelheid peper en zout moet je zelf even uitmaken. Wees niet te zuinig maar hou ook rekening met dat de topping met kaas en spek vrij zout is.
  5. Doe de stamppot in de ovenschaal en strijk dit glad. Verdeel hierover het gebakken champignon mengsel en daarna de kaas. Leg hier de overgebleven spek nog op.
  6. Zet de ovenschotel voor ongeveer 10-15 minuten in de oven. Zorg dat de kaas goed is gesmolten dan is het eigenlijk klaar.
  7. Kleine eters kunnen hier met zijn 4en van eten. Smakelijk!
Notities
  1. Wil je het iets gezonder maken? Gebruik dan melk ipv slagroom en gebruik iets minder kaas, en misschien ook iets minder spek.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/


Dit delen:

2 Comments

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #3 – EEFSFOOD

  2. Pingback: Kerrie knol kroketjes met spek • EEFSFOOD

Comments are closed.