Kokosrijst met limoen en mango

Recept
Serves 4
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
3 uur
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
3 uur
Ingrediënten
  1. 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  2. 80 gram dessertrijst
  3. merg van een 1/2 vanillestokje
  4. 1 flinke el witte basterdsuiker
  5. 1 limoen
  6. 150 gram mango, gepureerd
  7. 2 tl kokosrasp, geroosterd
Materiaal
  1. steelpan
  2. staafmixer
  3. 4 glaasjes
Bereidingswijze
  1. Breng de kokosmelk en rijst samen aan de kook. Kook dit dan ongeveer 10-12 minuten op laag vuur. Voeg een paar minuten voor het einde de vanille en basterdsuiker toe. Roer ook regelmatig tijdens het koken. Het wordt een dikke pap en daarom kan het sneller aanbranden.
  2. Laat de rijstepap volledig tot lauwwarm afkoelen. Dit gaat sneller als je regelmatig even roert. Doe de rasp van een 1/2 limoen en een paar druppels sap er doorheen. Verdeel de rijstepap over de 4 glaasjes/kommetjes.
  3. Pureer de mango glad en schep dit er bovenop. Maak af met een beetje geroosterde kokosrasp.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
 

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Rijstepap met frambozen en geroosterde kokos • EEFSFOOD

Comments are closed.