Zelf wraps maken (Italian style)

Recept
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
  1. 125 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 125 gram warm water
  3. 40 gram zongedroogde tomaten
  4. 2 tl Italiaanse kruiden
  5. 1/2 tl baking soda
  6. mespuntje zout
  7. olijfolie
  8. extra bloem om in uit te rollen
Materiaal
  1. mengkom
  2. handmixer met deeghaken
  3. deegroller
  4. koekenpan
Bereidingswijze
  1. Snij de zongedroogde tomaten klein en doe deze met aanhangend olie in een kom. Doe hier de rest van de ingrediënten bij.
  2. Mix dit op een lage stand tot een deeg. Zet dan de stand een paar tandjes hoger tot alles goed gemengd is, de tomaatjes helemaal stuk zijn gedraaid en het deeg een kleurtje heeft gekregen van de tomaat.
  3. Verdeel het deeg in vieren. Het is lekker plakkerig dus doe veel bloem aan je handen.
  4. Zet de koekenpan alvast op laag vuur.
  5. Bebloem het aanrecht flink en rol een balletje deeg zo dun mogelijk uit. Druppel dan een beetje olijfolie aan beide kanten en verdeel dit dan met je vingers.
  6. Bak de wraps gaar op half hoog vuur ongeveer 1,5 minuut aan elke kant.
  7. Het lekkerst om ze gelijk op te eten met een lekkere vulling maar je kunt ze ook bewaren tot de volgende dag.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/

Dit delen: