Banaan-pistache cakejes

Banaan-pistache cakejes EEFSFOOD

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
1 uur
Ingrediënten
  1. 150 gram gezoete gecondenseerde melk
  2. 120 gram zelfrijzend bakmeel
  3. 50 gram boter, gesmolten + een beetje extra om de vormpjes mee in te vetten
  4. 1 grote banaan, fijn geprakt
  5. 1 groot ei
  6. 50 gram pistache nootjes, grof gehakt + extra als topping
  7. 1 el vanillesuiker
  8. 1 tl baking soda
  9. mespuntje zout
Materiaal
  1. mengkom
  2. spatel
  3. muffin vorm van 12
  4. vork
  5. lepel
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 180 graden en vet 8 vormpjes in met een beetje boter.
  2. Doe de gecondenseerde melk in de kom. Voeg hieraan de geprakte banaan toe samen met het ei, zout, de vanillesuiker en gesmolten boter. Roer dit glad met de spatel.
  3. Meng het bakmeel samen met de baking soda en voeg dit dan toe aan de natte mix. Meng dit tot een beslag en spatel dan de pistache nootjes erdoor.
  4. Verdeel het beslag over 8 vormpjes. Strooi er dan nog pistache nootjes op en bak ze gaar en goudbruin in 15 minuten.
  5. Los ze uit de vorm en laat ze afkoelen. Gelijk opeten, want dan zijn de randjes nog krokant!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
 
BP cakejes
BP cakejes 2

Dit delen: