Citroen ijstaart met bitterkoekjes

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Totaal
6 uur
Voorbereiding
30 minuten
Totaal
6 uur
Ingrediënten
  1. 22 bitterkoekjes + 4 extra als topping (pakje van 250 gram)
  2. 250 gram mascarpone
  3. 200 gram monchou
  4. 200 gram lemoncurd + extra 25 gram
  5. rasp van een 1/2 citroen
  6. een paar druppels citroensap
  7. 1,5 el witte basterdsuiker
  8. 100 ml limoncello + 30 ml
  9. 2 el geroosterd amandelschaafsel
Materiaal
  1. springvorm van 18 cm
  2. velletje bakpapier
  3. scherp mes
  4. bord met opstaand randje
  5. bolzeef
  6. kunststof spatel
  7. handmixer
  8. 2 mengkommen
Bereidingswijze
  1. Bekleed de bodem en opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
  2. Snij dan een heel dun plakje van de onderkant van de (22) bitterkoekjes af. Dit zorgt ervoor dat de limoncello iets beter kan intrekken.
  3. Giet 100 ml limoncello in het bord met een opstaand randje. Leg hier de bitterkoekjes in op de platte kant.
  4. Mix de monchou los samen met basterdsuiker, lemoncurd, citroensap en rasp.
  5. Roer dan de mascarpone los met een lepel en voeg dit toe aan het monchou mengsel. Doe hier ook 30 ml limoncello bij. Spatel dit geheel zo glad mogelijk. Het is best een lastig mengsel om mooi glad te krijgen. Ik haal het daarom door een bolzeef. Draai tussendoor even de bitterkoekjes om in de limoncello.
  6. Doe steeds een beetje mengsel in de bolzeef en duw dit met een kunstof spatel er doorheen. Zo komt er een mooi glad mengsel uit.
  7. Als de bitterkoekjes lekker wat limoncello hebben opgenomen bedek je de bodem van de springvorm hiermee.
  8. Doe het citroen mengsel hierop. Verdeel het goed en tik het een paar keer op het aanrecht met de vorm om het helemaal goed te verdelen.
  9. Decoreer de taart met nog wat extra lemon curd, bitterkoekjes en amandel schaafsel.
  10. Zet de taart dan voor minstens 5 uur in de vriezer. Haal een half uurtje voor je gaat eten uit de vriezer.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/

Citroen 2
Citroen inzoom

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #2 – EEFSFOOD

Comments are closed.