Hartige pompoen cake met feta

Hartige pompoen cake met feta EEFSFOOD

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
2 uur
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
2 uur
Ingrediënten
  1. 250 gram pompoen, in blokjes + extra als topping
  2. 150 gram zelfrijzend bakmeel
  3. 100 gram feta + extra als topping
  4. 2 grote eieren (of 3 kleintjes)
  5. 1 el pompoenpitten + extra als topping
  6. 6 el olijfolie + een beetje extra voor het invetten van de vorm
  7. 1 grote ui
  8. 2 tl kerrie
  9. 1 tl paprikapoeder
  10. 1/2 kardemom
  11. 1 tl zout
Materiaal
  1. siliconen cake vorm of blik
  2. pannetje
  3. koekenpan
  4. staafmixer
  5. mengkom
  6. spatel
  7. zeef
  8. afkoel rekje
Bereidingswijze
  1. Zet de oven alvast aan op 180 graden en vet de bakvorm in met een beetje olijfolie.
  2. Zet een pannetje water op en kook de pompoen blokjes gaar in een minuut of 8. Snipper het uitje fijn en bak deze glazig in de olijfolie samen met alle specerijen en het zout.
  3. Giet de pompoen af en spoel deze koud onder de kraan. Pureer de pompoen en doe dit in de mengkom.
  4. Voeg hier het ui mengsel aan toe, de eieren en ook de pompoenpitten. Meng dit glad.
  5. Roer de baking soda door het bakmeel en voeg dit dan toe aan het pompoen mengsel. Roer dit tot een beslag. Verbrokkel dan de feta en spatel dit er doorheen.
  6. Giet het beslag in de vorm en strijk glad aan de bovenkant.
  7. Maak af met stukjes pompoen, feta en pompoenpitten,
  8. Schuif de cake voor ongeveer 35 minuten de oven in. Check altijd even of deze gaar is voor je hem de oven uithaalt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan op een afkoel rekje. Bewaar afgedekt in de koelkast.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/

Hartige pompoen cake met feta EEFSFOOD
Hartige pompoen cake met feta EEFSFOOD

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: 7 x EEFSFOOD recepten met pompoen – EEFSFOOD

Comments are closed.