Bladerdeeg-ui taartjes met tijm

Recept
Porties: 4
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 4 ontdooide plakjes bladerdeeg
  2. 2 middelgrote uien
  3. 2 takjes verse tijm
  4. balsamicostroop
  5. gezouten pecannoten
  6. 4 tl crème fraîche
  7. 4 kleine klontjes boter
  8. peper
  9. zout
Materiaal
  1. metalen muffin bakvorm (voor 6)
  2. ronde uitsteker
  3. afkoel rekje
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 200 graden.
  2. Doe in 4 vormpjes van de muffin vorm een klontje boter. Niet te weinig want dit voeg je ook toe voor de smaak en niet alleen als anti aanbak.
  3. Snij dan uit het midden van de uien 2 plakken van ongeveer een cm dik. Deze moeten precies op de bodem van zo'n vormpje passen. Leg ze op de boter.
  4. Verdeel dan de blaadjes van 1 takje tijm over de plakken ui. Doe hier ook wat zout en peper op.
  5. Steek dan 4 rondjes bladerdeeg uit zo groot als de bovenkant van de vormpjes. Bladerdeeg krimpt altijd als het bakt dus dan komt het vanzelf op de ui terecht.
  6. Zet de bakvorm voor ongeveer 18 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg mooi bruin en gaar is.
  7. Los de taartjes dan op z'n kop op een rooster.
  8. Serveer ze nog warm met een schepje crème fraîche erop, een swirl balsamico stroop, tijm blaadjes en een paar grof gehakte pecannoten.
  9. Heerlijk als voorgerecht of bij de borrel!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
img_7917

 

Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: EEFSFOOD overzicht week #2 – EEFSFOOD

Comments are closed.