Appeltaart met stroopwafel en pecannoten

Appeltaart met stroopwafel en pecannoten EEFSFOOD

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
1 uur
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
5 uur
Voorbereiding
1 uur
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
5 uur
Deeg
  1. 300 zelfrijzend bakmeel
  2. 190 gram roomboter, in blokjes
  3. 150 gram kristalsuiker
  4. 30 gram vanillesuiker
  5. 1 klein ei + een beetje
  6. mespuntje zout
Vulling
  1. 6 middelgrote zure appels
  2. 100 gram suiker
  3. 1 el kaneel
  4. sap van een halve citroen
  5. 5 stroopwafels
  6. 2 handjes pecannoten
Materiaal
  1. springvorm 22 cm (24 mag ook)
  2. bakpapier
  3. mandoline
  4. aardappelschilmesje/dunschiller
  5. keukenkwast
  6. deegrollen
Bereidingswijze
  1. Maak het deeg door alle ingrediënten goed te mengen/kneden. Wikkel het dan in plastic folie en leg dit voor een half uurtje in de koelkast.
  2. Zet de oven alvast aan op 170 graden.
  3. Schil de appels en snij de door de helft. Haal het klokhuis eruit. Gebruik de dikste stand op de mandoline. Maak plakjes van alle appel. Meng de appel plakjes vervolgens met de suiker, kaneel en citroensap.
  4. Pak dan het deeg uit de koeling en rol deze uit tot ongeveer 3 mm. Bekleed hiermee de hele springvorm tot bovenaan. Het deeg wat overblijft gebruik je voor de bovenkant.
  5. Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel deze over de bodem. De stroopwafels helpen ook goed om het vocht van de appels op de vangen tijdens het bakken. Breek de pecannoten een beetje in grove stuken en verdeel deze ook over de bodem.
  6. Leg vervolgens de appel plakjes hierop. Het hoeft niet heel netjes maar wel dat het grootste gedeelte van de plakjes gewoon horizontaal liggen.
  7. Versier met het overgebleven deeg de bovenkant naar eigen invulling. Bestrijk de taart met een beetje geklust ei en zet de taart voor een uur in de oven.
  8. Laat na het bakken volledig afkoelen buiten de koelkast. Hou je van koude appeltaart? Zet hem daarna nog even 2 uurtjes in de koelkast.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: