Bladerdeeg hapjes met brie en peer

Recept
Porties: 5
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
IngrediΓ«nten
  1. 5 plakjes bladerdeeg
  2. 5 partjes peer, kleintje blikje in de supermarkt
  3. 10 plakjes brie van ongeveer 1,5 cm bij 5 cm bij 4 mm
  4. 2 takjes tijm
  5. balsamico stroop
  6. 1 eitje, geklutst
  7. 2 el pompoenpitten
  8. peper
  9. grove zout flakes/korrels
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 210 graden. Zet ook alvast een bakplaat klaar met hierop een bakpapiertje.
  2. Leg de bladerdeeg plakjes los van elkaar op het aanrecht zodat ze snel ontdooien.
  3. Snij de brie in plakjes, en leg deze naast elkaar (2 per stuk) als een vierkantje in het midden van elk stukje bladerdeeg. Leg hierop de peer met de bolle kant naar boven. Draai er wat verse peper overheen, rits de blaadjes van de tijm takjes en verdeel deze over de peer en swirl er een beetje balsamico stroop op.
  4. Vouw de pakketjes dicht op je eigen mannier. Wel leuk als je nog een beetje van de peer ziet. Let op, tijdens het bakken van bladerdeeg groeit het deeg en bakt het vaak open. Gebruik dus een vorkje om het deeg echt goed en elkaar te drukken/vast te maken.
  5. Bestrijk de pakketjes dan met ei en strooi er wat pompoenpitten overheen. Als laatste een klein beetje van de zeezout flakes erop.
  6. Bak de pakketjes voor 15 minuten in een goed voorverwarmde oven.
  7. Als ze klaar zijn laat je ze even 5 minuten afkoelen. Warm zijn ze het lekkerst!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: