Appel-stroopwafel cupcakes

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
18 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
  1. 180 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 180 gram roomboter, op kamertemperatuur
  3. 3 grote eieren, op kamer temperatuur
  4. 145 gram witte basterdsuiker
  5. 4 stroopwafels, is stukjes
  6. 1/2 zurige appel, geschild en in kleine stukjes
  7. 1/2 tl baking soda
  8. 1/2 el vanille extract
  9. mespuntje zout
Topping
  1. 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  2. 150 gram witte chocolade, au bain Marie gesmolten
  3. merg van een half vanillestokje
  4. 2 stroopwafels, in stukjes
  5. karamel, hoe je dat maakt kun je vinden in de link onder dit recept (je hebt hier maar een klein beetje van nodig)
Materiaal
  1. kitchen aid of handmixer
  2. metalen muffin vorm voor 12 met hierin 12 cake papiertjes
  3. 2 eetlepels
  4. garde
  5. steelpan
  6. spuitzak met een glad spuitmondje
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mocht je de karamel ook willen maken zou ik dat als allereerst doen. Dit duurt vrij lang voordat het is afgekoeld.
  3. Klop eerst de boter wit en luchtig op de hoogste stand. Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Meng dit nog voor ongeveer een minuut.
  4. Voeg dan 1 voor 1 een ei toe en mix deze steeds tot hij is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
  5. Voeg dan bloem met baking soda toe. Haal die bij voorkeur wel eerst even door een zeef.
  6. Mix de boel dan nog een halve minuut op de hoogste stand.
  7. Spatel dan de appel en stroopwafel stukjes door het beslag. Verdeel dit met 2 eetlepels over de 12 vormpjes. Schuif ze dan de oven in voor ongeveer 18 minuten. Check altijd of ze dan ook echt gaar zijn.
  8. In de tussentijd klop je de boter (met vanillemerg) op zijn aller luchtigst (zeker wel 30 minuten)! Giet hier dan heel langzaam witte chocolade bij. Zorg wel dat deze niet te warm is, anders gaat het fout. Ik test het altijd met mijn vinger, rond lichaamstemperatuur is prima.
  9. Wanneer je cupcakes volledig zijn afgekoeld maak je ze af met de botercrème, karamel en stukjes stroopwafel.
  10. Ze hoeven niet per se in de koelkast bewaard te worden en zijn ook het lekkerst op kamertemperatuur.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
 
Zelf karamel maken

Dit delen: