Linguine met spinazie en erwtjes

Linguine met spinazie en erwtjes EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
11 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
11 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
  1. 250 gram linguine pasta
  2. 300 gram verse spinazie
  3. 300 gram diepvries tuinerwten, ontdooit (ik giet hier altijd even kokend water overheen)
  4. 2 uien, grof gehakt
  5. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  6. 4 el creme fraiche
  7. 2 flinke el zelfgemaakte pesto
  8. 1/2 citroen sap + rasp
  9. scheut melk
  10. parmezaan
  11. 2 el pijnboompitten, geroosterd
  12. peper
  13. zout
  14. olijfolie
Bereidingswijze
  1. Breng een pan water aan de kook (ik neem altijd heet water uit de kraan, gaat veel sneller) voor de pasta en zet een wok op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.
  2. Bak de ui en knoflook kort in de wok en voeg dan de spinazie toe. Af en toe doorroeren tot het geslonken is. (intussen is de pasta al aan het koken, zo lang als op het pakje staat).
  3. Voeg dan de creme fraiche, pesto, melk, citroenrasp en sap en flink wat peper toe. Laat het even pruttelen zodat de saus niet te dun is. Als dat zo blijft kun je altijd wat parmezaan toevoegen dat bind de saus een beetje.
  4. Voeg dan de erwten toe en maak het nog meer op smaak met zout. Giet de gare pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles door elkaar op hoog vuur.
  5. Schep het in 2 diepe borden en maak af met pijnboompitten, parmezaan en nog wat peper.
  6. Smullen!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: