Linguine met spinazie, erwtjes en parmezaan

Dit soort pasta maaltjes maken mij altijd gelukkig! Simpel maar vooral heel erg lekker. En niet geheel onbelangrijk, er zit ook flink wat groente in! Linguine met spinazie, erwtjes en parmezaan. Je kunt natuurlijk ook andere soorten pasta gebruiken voor dit gerecht. Het is maar wat je in huis hebt!

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 11 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Wat heb je nodig? (2 personen)
• 250 gram linguine pasta
• 300 gram verse spinazie
• 300 gram diepvries tuinerwten
• 2 uien, grof gehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 4 el crème fraîche
• 2 flinke el (zelfgemaakte) pesto
• 1/2 citroen sap + rasp
• scheut melk
• parmezaanse kaas, geraspt 
• 2 el pijnboompitten, geroosterd
• peper
• zout
• olijfolie

Benodigdheden:
• grote koekenpan of wok 
• pan 
• bolzeef om af te gieten 

Zo maak je het!
1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta en zet een wok op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.

2. Bak de ui en knoflook kort in de wok en voeg dan de spinazie toe. Af en toe doorroeren tot het geslonken is. (intussen is de pasta al aan het koken, zo lang als op het pakje staat).

3. Voeg dan de creme fraiche, pesto, melk, citroenrasp en sap en flink wat peper toe. Laat het even pruttelen zodat de saus iets indikt. Of voeg pas later melk toe als de saus te dik blijkt.

4. Voeg dan de erwten toe (ontdooi deze eerst door ze in heet water te zetten) en maak het nog meer op smaak met zout. Giet de gare pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles door elkaar op hoog vuur.

5. Schep het in 2 diepe borden en maak af met pijnboompitten, parmezaan en nog wat peper.
Smullen!

Misschien vind je deze recepten ook leuk?

Pesto spinazie pasta met pijnboompitten (vega)
Pasta met courgette en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *