Roerbak groenten met pittige garnalen

Roerbak groenten met pittige garnalen EEFSFOOD

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediënten
  1. Zakje wok groenten naar keuze (ik had de AH mix met sugarsnaps, broccoli, rode ui en snijbonen.
  2. 1 grote hand taugé
  3. bakje garnalen (ongeveer 18 stuks)
  4. scheutje sojasaus
  5. 1/2 chilipeper, fijngehakt
  6. 1 teentje knoflook
  7. peper
  8. zout
  9. olijfolie
  10. chilisaus
  11. geroosterde sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Doe eerst de garnalen in een bakje en doe daar de olie, knoflook, chilipeper en het zout bij. Meng het zodat de garnalen eigenlijk in een soort marinade staan.
  2. Zet de wok op hoog vuur en doe daar een scheutje olijfolie in. Als de pan goed heet is doe je de wok groenten erin. Laat het vuur hoog staan en schud de groente steeds om.
  3. In de tussentijd maak je 3 spiesjes van 6 garnalen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat ook heet worden.
  4. Doe het scheutje sojasaus bij de groenten en wat extra peper om op smaak te brengen.
  5. Bak dan de garnalen spiesjes. Ongeveer 1,5 minuut aan elke kant.
  6. Roer nu nog een handje taugé door de groente mix en zet het vuur uit.
  7. Schep de groenten op een bord en leg de spiesjes erop. Giet daar dan een beetje chilisaus op en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: