Gevulde kip

Recept
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
22 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
22 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
  1. 2 grote kipfilets
  2. 4 plakken Serranoham
  3. 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  4. 14 zwarte olijven
  5. 4 tl rode tomaten pesto
  6. 4 bosuitjes, in ringen
  7. 2 el pijnboompitten
  8. 2 el geschaafde parmezaan
MATERIAAL
  1. oven bestendige schaal
  2. staafmixer met maal bakje
  3. snijplank
  4. scherp mes
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 180 graden.
  2. Snij de kip dan op 4 plekken tot 3/4de in.
  3. Doe de helft van de bosui samen met de pesto, olijven en de helft van de pijnboompitten in het maal bakje van de staafmixer. Pureer het niet helemaal fijn maar hak het grof.
  4. Vul met dit mengsel de ingesneden stukken van de kip.
  5. Serranoham vind ik altijd moeilijk te snijden dus scheur ik deze in langwerpige stukjes en verdeel dit over de kip.
  6. Leg nu de kip in de ovenschaal en doe je overgebleven bosui en pijnboompitten erop. Strooi dan de kaas eroverheen en maak af met de tomaatjes.
  7. Zet de kip nu voor ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Lekker bij gebakken aardappeltjes & salade maar ook bij de borrel of al bijgerecht.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: