Rode uien compote

SONY DSC

Recept
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
40 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Totaal
40 minuten
Ingrediënten
  1. 2 grote rode uien
  2. 30 gram boter
  3. 2 takjes rozemarijn
  4. 1 el appelstroop
  5. 75 ml water
  6. 75 ml rode wijn
  7. peper
  8. zout
MATERIAAL
  1. braadpan
Bereidingswijze
  1. Zet de braadpan op laag vuur en doe hier de boter in.
  2. Snipper de uien, dit hoeft niet al te fijn.
  3. Als de pan heet is en de boter gesmolten doe je de uien hierin samen met de takjes rozemarijn. Fruit de uitjes en doe dan de deksel erop. Let op dat je het vuur dan laag zet!
  4. Laat de uitjes ongeveer een kwartiertje pruttelen met deksel op de pan en roer af en toe.
  5. Zet dan het vuur iets hoger en voeg de wijn, appelstroop en het water toe. Breng dit aan de kook en kook het geheel in tot gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bewaar in een luchtdicht potje in de koelkast.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: