Knolselderij stamppot

Knolselderij stamppot EEFSFOOD

Recept
Serves 3
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
45 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
45 minuten
Ingrediënten
  1. 1 grote knolselderij
  2. 800 gram aardappels
  3. 1/2 runder bouillonblokje, verkruimeld
  4. 150 ml slagroom (melk kan ook)
  5. klein klontje boter
  6. 1 pakje ontbijtspek in plakken (150 gram)
  7. 1 doosje champignons, gesneden in stukjes of plakjes
  8. 1 rode ui, fijngesnipperd
  9. olijfolie
  10. peper
  11. zout
MATERIAAL
  1. pan
  2. koekenpan
  3. stamper
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels en snij deze in grove blokjes, doe dit ook met de knolselderij. Zorg dat het ongeveer evengrote blokjes zijn. Doe dit samen in een grote pan met wat zout en water tot alles onder staat. Breng dit aan de kook.
  2. Als dit eenmaal kookt begin je met het spek de bakken in een koekenpan. Doe hier tijdens het bakken nog een scheutje olijfolie bij. Als de spek een lekker kleurtje heeft doe je de champignons en ui erbij. Dit bak je nog even mee op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en schep af en toe om.
  3. Als de aardappels gaar zijn (dit zal in ongeveer 15 minuten zijn) giet je de boel af en stamp je het fijn. Voeg dan ook de slagroom en het klontje boter toe. Breng op smaak met het bouillonblokje, peper en zout. Is de stamppot niet smeuïg genoeg voeg je nog wat melk toe.
  4. Verdeel de stamppot over 3 borden en schep hier dan de spek met champignons en uien overheen.
  5. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: