Blueberry white chocolate cheesecake

Blueberry white chocolate cheesecake EEFSFOOD

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
1 uur 30 minuten
Totaal
7 uur
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
1 uur 30 minuten
Totaal
7 uur
BODEM
  1. 14 bastognekoeken
  2. 40 gram roomboter
  3. 2 zachte ontpitte dadels
  4. 30 gram amandelen
VULLING
  1. 500 gram magere kwark
  2. 450 gram blauwe bessen
  3. 100 gram roomboter
  4. 200 gram witte chocolade, in kleine stukjes
  5. 4 eieren
  6. 50 gram bloem
  7. 40 gram vanille suiker
  8. 40 gram kristalsuiker
  9. sap van een halve citroen
MATERIAAL
  1. springvorm 24 cm
  2. bakpapier
  3. keukenmachine
  4. garde en spatel
  5. kitchen aid/handmixer
  6. klein oven bestendig schaaltje
  7. mini klontje boter en een tl bloem om de vorm in te vetten en te bestuiven
Bereidingswijze
  1. Haal eerst alles uit de koelkast (en weeg af) zodat het op kamertemperatuur kan komen. Splits de eieren alvast. Zet de oven alvast aan op 120 graden.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Deze bestuif ik dan ook altijd nog even met bloem. Bij dit soort taarten pak ik vaak de onderkant in met zilverfolie omdat er soms wat boter uit lekt tijdens het bakken en dat gaat mega stinken als het op de bodem van je oven komt.
  3. Maal de koekjes, amandelen & dadels fijn in de de keukenmachine. Smelt de (40 gr) boter en voeg deze dan toe. Zet de machine nog eventjes aan. Stort dit in de bakvorm en druk gelijkmatig goed aan met je handen.
  4. Meng met een garde de kwark samen met de bloem en citroensap. Net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
  5. Klop de boter luchtig en voeg dan de vanillesuiker toe, 20 gram van de kristalsuiker en eidooiers toe. Meng dit ook nog even mee. Roer dit dan door het kwark mengsel.
  6. Klop je eiwitten samen met de overgebleven 20 gram suiker luchtig totdat je de kom op zijn kop kan houden. Spatel dit dan ook door het kwark/botermengsel. Voeg als laatst 300 gram blauwe bessen en de chocolade stukjes er doorheen. Niet als een gek roeren, ook rustig spatelen.
  7. Giet het mengsel dan in de springvorm en verdeel de rest van de blauwe bessen er overheen.
  8. Vul het oven bestendige bakje half met water en zet deze onderin de oven. Dit is goed voor de luchtvochtigheid. Zet de cheesecake in het midden van de oven op het rooster en bak deze ongeveer 1,5 uur. Als je de taart uit de oven haalt drilt hij in het midden nog een beetje. Dit is goed en stijft later op als de taart is afgekoeld.
  9. Ik vind lauwwarme cheesecake echt vies en laat hem na het afkoelen nog zeker 3 uur koud worden in de koelkast. Maar dat is natuurlijk aan jou!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: