Spinazie bladerdeeg hapjes

SONY DSC

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
50 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
  1. 1 pakje bladerdeeg, 10 plakjes van 10 bij 10 cm
  2. 300 gram diepvries spinazie, ontdooid
  3. 140 gram feta kaas, in kleine blokjes
  4. 100 gram zwarte ontpitte olijven, in stukjes
  5. peper
  6. zout
  7. scheut olijfolie
  8. 1 geklutst ei, om in te smeren
  9. sesam of maanzaadjes
MATERIAAL
  1. bakplaat
  2. bakpapier
  3. kwastje
  4. vork
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 200 graden.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg uit zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Maak in tussentijd de vulling. Meng de spinazie samen met de feta en olijven. Breng goed op smaak met peper en zout en voeg nog een scheut olijfolie toe.
  4. Verdeel de vulling in het midden van het bladerdeeg. Vouw dan 2 hoeken naar elkaar. Pak er een vork bij en 'prak' hiermee de losse randjes aan elkaar. Dit moet goed gebeuren anders gaat het straks lekken tijdens het bakken en dat is niet mooi.
  5. Smeer de hapjes in met ei. Laat dit drogen en smeer dan nogmaals in. Strooi er nu wat zaadjes overheen.
  6. Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak de hapjes gaar in ongeveer 30-35 minuten.
Notities
  1. Het is ook mogelijk deze hapjes al vooraf te maken en ze dan in te vriezen. Haal ze er op tijd uit om ze te laten ontdooien en bak dan alsnog af zoals hierboven staat.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: