Tony’s fudge met karamel popcorn en hazelnoten

Tony's fudge met karamel popcorn en hazelnoten EEFSFOOD

Recept
Porties: 20
Printen
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
4 uur 20 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Totaal
4 uur 20 minuten
Ingrediënten
  1. 1 reep Tony's chocolonely puur, in stukjes
  2. 1 blikje gecondenseerde melk
  3. 3 handjes karamel popcorn
  4. 100 gram hazelnoten, geroosterd
  5. 2 el Nutella
  6. 1 tl zeezoutkorrels (optioneel)
MATERIALEN
  1. steelpan
  2. velletje bakpapier
  3. platte schaal/bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm
  4. spatel
  5. groot scherp mes
Bereidingswijze
  1. Verwarm de gecondenseerde melk tot een graad of 60/70. Het hoeft niet te koken. Belangrijk is dat je continu blijft roeren. Het bakt echt snel aan!
  2. Als het warm genoeg is zet je het vuur uit en voeg je de chocolade en Nutella toe. Roer dit net zo lang tot de chocolade helemaal is gesmolten en je een mooi en stevig egaal mengsel hebt.
  3. Voeg dan 3/4de van de popcorn en 3/4de van hazelnoten toe en roer dit er ook doorheen. Stort het mengsel dan in de met bakpapier bekleden schaal en verdeel dit gelijkmatig.
  4. Verdeel de overgebleven noten en popcorn eroverheen en duw dit een beetje aan. Strooi er nog wat zeezout korrels overheen als je daar liefhebber van bent.
  5. Zet voor minstens 4 uur in de koelkast en snij het dan in blokjes.
Notities
  1. Bewaar afgesloten in de koelkast.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: