Pasta met courgette en zalm

Recept
Serves 3
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 250 gram pasta naar keuze
  2. 3 zalmmoten
  3. 1 gele courgette, in blokjes
  4. 1 groene courgette, in blokjes
  5. 2 handjes cherrytomaten, in 4en gesneden
  6. 1 klein blikje tomatenpuree
  7. 2 el creme fraiche
  8. scheutje slagroom of melk
  9. 2 rode uien, in stukjes
  10. 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  11. 1 el oregano
  12. 3 el pijnboompitten, geroosterd
  13. 2 takjes basilicum
  14. olijfolie
  15. peper
  16. zout
MATERIALEN
  1. snijplank
  2. scherp mes
  3. pan
  4. koekenpan
  5. wok
  6. spatel
Bereidingswijze
  1. Begin alvast met alles voor te snijden en zet alvast een grote pan water op het vuur voor de pasta.
  2. Zet een wok met een scheut olijfolie erin op halfhoog vuur. Doe hier dan de ui, knoflook en oregano in en bak dit voor een minuutje of 3. Voeg dan de courgette toe en bak dit mee voor een minuut of 6 (je mag het vuur wat hoger zetten). Inmiddels is het water voor de pasta aan de kook dus doe de pasta in de pan en zet even een timer voor het koken.
  3. Voeg dan de tomatenpuree, cherry tomaatjes, creme fraiche en slagroom toe. Voeg er nog wat peper en zout bij en roer het tot er een beetje saus ontstaat. Zet het vuur laag en laat dit lekker pruttelen.
  4. Zorg nu ook dat er al een koekenpan heet is geworden met een scheutje olijfolie erin. Bak de zalm aan alle 4 de kanten voor een minuutje op hoog vuur.
  5. Verdeel de pasta over de borden en schep dan de saus erop. Leg de zalm erop en strooi de pijnboompitten eroverheen. Maak af met nog wat versgemalen peper.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: