Brownie taart met rood fruit

Brownie taart met rode vruchten EEFSFOOD

Recept
Serves 12
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
  1. 180 gram pure chocolade
  2. 150 gram roomboter, in blokjes
  3. 225 gram suiker
  4. 1 tl vanille extract
  5. 3 eieren
  6. 375 ml melk
  7. 110 gram zelfrijzend bakmeel
  8. 15 gram cacaopoeder
  9. mespuntje zout
  10. 200 gram mascarpone
  11. 150 ml slagroom, opgeklopt
  12. 4 el poedersuiker
  13. 1 vanillestokje
  14. kersen
  15. aardbeien
  16. springvorm (24cm), bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 175 graden.
  2. Kluts de eieren los en voeg dan de suiker, vanille extract en melk toe en roer dit nog eventjes door en zet apart.
  3. Smelt de chocolade au-bain Marie. Haal het dan van de de pan met heet water af en voeg de boter toe. Roer deze door tot dat de boter gesmolten is.
  4. Giet al roerend het chocolade mengsel bij het eiermengsel. Zeef dan de bloem en cacaopoeder boven de kom en meng dit er ook doorheen.
  5. Giet het beslag in de springvorm. Bak de brownie af in ongeveer 40 minuten.
  6. Klop de mascarpone los met de vanille en poedersuiker. Spatel daarna de slagroom door de mascarpone. Verdeel dit op de brownie, die echt afgekoeld moet zijn anders smelt het eraf.
  7. Snij wat kersen en aardbeien en maak daar de taart mee af.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *