Pittige pinda soep met kokos balletjes

Pittige pinda soep met kokos balletjes EEFSFOOD

Recept
Serves 3
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 2 grote zoete uien
  2. 1 grote teen knoflook
  3. 1 prei
  4. 1 rode paprika
  5. 3 el sambal
  6. 5 dikke eetlepels pindakaas
  7. 1/2 bouillonblokje
  8. 3 handjes taugé
  9. 2 runder braadworsten
  10. 2 el kokosrasp
  11. 1 el kokosolie
  12. scheutjes olijfolie
Bereidingswijze
  1. Zet een soeppan op halfhoog vuur met een scheut olijfolie erin.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in de pan.
  3. Voeg vervolgens de sambal toe en bak dit even mee met de uien. Laat het dan even staan en zet het vuur laag.
  4. Snijd in de tussentijd de paprika in stukjes en de prei in ringen doe dit er dan bij in de pan samen met de pindakaas. Roer dit en laat ook een beetje meebakken.
  5. Voeg dan het halve bouillonblokje en zo'n 750 ml water toe. Doe de deksel op de pan en en breng langzaam aan de kook.
  6. In de tussentijd haal je de velletjes van de worstjes en haal je de vulling eruit. Dit meng je dan samen met de kokosrasp. Rol hier vervolgens kleine balletjes van. Bak deze op hoog vuur goudbruin in een eetlepel kokosolie. Als ze klaar zijn voeg je deze toe aan de soep.
  7. Laat nog even een paar minuten pruttelen en dan is de soep klaar. Serveer met een flinke berg taugé. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen:
Geplaatst in Diner, Recepten
Geschreven door

www.eefsfood.nl

Hoi ik ben Eefje! Op eefsfood.nl deel ik mijn plezier in koken en bakken graag met jullie. Voornamelijk recepten maar af en toe ook een hotspot, video of persoonlijk stuk. Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets anders met mij delen? Stuur gerust een mailtje naar eefje@eefsfood.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *