Vegetarische groentetaart

Vegetarische groentetaart EEFSFOOD

Recept
Serves 4
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
50 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
Ingrediënten
  1. 9 plakjes bladerdeeg (10x10 cm, ontdooit)
  2. 1 courgette
  3. 1 aubergine
  4. 1 bakje champignons (250 gram)
  5. 2 sjalotjes
  6. 100 gram feta kaas
  7. 120 gram frito (Heinz tomatensaus)
  8. 4 grote eieren + nog 1 om de taart mee te bestrijken
  9. 1 el crème fraiche
  10. 1 tl Italiaanse kruiden
  11. peper
  12. zout
  13. sesamzaadjes
  14. blokje boter
  15. olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snij de champignons klein en snipper de sjalotjes. Bak deze in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie en de Italiaanse kruiden net zo lang tot er geen vocht meer uit de champignons komt.
  2. Meng de champignons dan met de frito en verbrokkelde feta.
  3. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de plakjes bladerdeeg overlappend tegen elkaar aan.
  4. Strooi er nog wat bloem op en rol zachtjes met de deegroller tot het 1 lap deeg is.
  5. Verdeel het deeg mooi in de springvorm en werk de randjes af met een scherp mesje.
  6. Verdeel het tomaten-feta mengsel over de bodem.
  7. Pureer de eieren samen met wat peper en zout en de crème fraiche, giet dit vervolgens ook in de taart.
  8. Schaaf met een kaasschaaf mooie dunne linten van de courgette en aubergine. Het is het makkelijkste om in het midden te beginnen met de 'bloem'. Begin hiermee op en snijplank en niet al in de taart. Laat de linten steeds een beetje overlappen en draai ze rondom. Doe dit totdat je de grootte niet meer kan hanteren met 2 handen. Dan pak je de bloem in zijn geheel op en zet je deze in het midden van de taart. Probeer het een beetje aan te duwen in het tomaat-feta mengsel zodat het blijft staan. Bouw de rest van de groente linten eromheen.
  9. Vouw het bladerdeeg die tegen de rand aan zit naar binnen en knijp dit om de zoveel centimeter vast tegen elkaar. Smeer het bladerdeeg in met een geklutst eitje en bestrooi daarna met wat sesamzaadjes.
  10. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak dan 25 minuten. Bak daarna nog eens 25 minuten maar dan zet je de oven op 175 graden.
  11. Deze taart is zowel warm als koud lekker.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: