Bananenbrood met appel/dadel vulling

Bananenbrood met appel/dadel vulling EEFSFOOD

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
50 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
35 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
  1. 250 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 4 el havervlokken
  3. 3 bananen
  4. 5 ontpitte medjoul dadels
  5. 2 eieren
  6. 100 ml amandelmelk
  7. 1 Jonagold appel (goudrenet kan ook)
  8. 2 tl ceylon kaneel
  9. 1 tl kardemom
  10. 1 tl baking soda
  11. mespuntje zout
  12. kokosolie
  13. cake blik
Bereidingswijze
  1. Schil de appel en snij deze in stukjes. Doe een klontje kokosolie in een koekenpan en zet op laag vuur. Doe hier de appel in en bak deze tot samen met de kaneel tot ze zacht zijn. Laat het dan een beetje afkoelen.
  2. Pureer de banaan samen met de amandelmelk en eieren tot een glad geheel en giet dit vervolgens in een mengkom.
  3. Voeg dan de bloem, havervlokken, kardemom, baking soda en het zout toe en mix dit met een garde tot een beslag.
  4. Bekleed het cake blik met bakpapier en smeer de zijkanten voor de zekerheid nog in met kokosolie.
  5. Verdeel het beslag in het cake blik.
  6. Maal dan in een keukenmachine de dadels met de appel. Dit hoeft niet helemaal glad gemengd te worden, een beetje stukjes nog is juist wel lekker. Het is best wel plakkerig, dus ik heb het in kleine delen verdeeld over de lengte van de cake
  7. Bestrooi het brood met amandelschaafsel.
  8. Bak het brood voor ongeveer 35 minuten op 180 graden. Check altijd even met een saté prikker of het gaar is. De ene oven is de ander niet.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: