Raw dadel reepjes

Raw adel reepjes EEFSFOOD

Recept
Porties: 8
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
2 uur 30 minuten
Ingrediënten
  1. 14 zachte medjoul dadels (ontpit)
  2. 5 EL havermout
  3. 2 EL lijnzaad
  4. Flinke hand bananenchips fijngehakt
  5. 2 EL fijngehakte amandelen
  6. 2 EL fijngehakte pecan noten
  7. 1 EL geroosterde sesamzaadjes
  8. 2 flinke TL kaneel
Bereidingswijze
  1. 'Hak' eerst de dadels een beetje fijn. Als je een hele goede keukenmachine hebt is dat appeltje eitje. Met wat minder apparatuur kan het ook. Zorg dat het een beetje op een bal deeg lijkt. Heb je helemaal geen apparatuur? Dan kun je ze helemaal fijn kneden met je vingers.
  2. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en kneed dit net zo lang tot alles is opgenomen, het lijkt nu gewoon op een koekjes deeg.
  3. Rol dit uit tussen 2 stukken bakpapier met een deegroller tot ongeveer 6 mm dikte. Rol het zo vierkant mogelijk want dan heb je minder rest stukjes.
  4. Snij de plak dan in 8 reepjes van ongeveer 2,5 bij 10 cm.
  5. Leg ze in de koelkast voor minsten 2 uur.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: