Appelbollen met jasje van havermout

Appelbollen met jasje van havermout EEFSFOOD

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
50 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
50 minuten
Ingrediënten
  1. 2 Jonagold appels
  2. 10 el havermout vlokken
  3. 2 el amandelmeel
  4. 3 zachte medjoul dadels
  5. 1 banaan
  6. 1 ei
  7. 1 tl kokosolie
  8. rasp van een halve limoen
  9. 1/4 tl kardemom
  10. 1/2 tl kaneel
  11. 2 tl rietsuiker
  12. handje fijngehakte pistache nootjes
Bereidingswijze
  1. Was de appels en droog ze af.
  2. Maal alle ingrediënten (behalve de appel, pistache nootjes en rietsuiker) samen tot een dik en plakkerig geheel. Het moet een substantie worden die niet meer vloeibaar is. Mocht het dat wel zijn voeg dan nog een beetje havermout of amandelmeel toe.
  3. Plak het deeg eerst rondom aan de onder en zijkant van de appel. Maak de laag ongeveer een halve cm dik. Het is aan te raden dit met natte handen te doen anders wordt het echt een zooitje.
  4. Zet de appels op een bakblik waar een bakpapiertje op ligt. Verdeel dan de rest van het deeg over de appel.
  5. Maak af met de pistache nootjes en een klein beetje rietsuiker.
  6. Zet de appels in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak deze voor ongeveer 40 minuten.
  7. Heerlijk als ontbijt of lunch met een flinke schep kwark en nog wat extra kaneel, honing & walnoten.
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen: