Chai-walnoot cookies

Recept
Porties: 14
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
25 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
12 minuten
Totaal
25 minuten
Ingrediënten
  1. 140 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 100 gram walnoten, grof gehakt
  3. 90 gram roomboter, in blokjes
  4. 2,5 tl chai tea mix van Green Gypsy
  5. 50 gram kristalsuiker
  6. 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  7. 1 groot ei
  8. 1/2 tl baking soda
  9. snufje zout
MATERIAAL
  1. bakplaat
  2. twee velletjes bakpapier
  3. mengkom
  4. spatel
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengkom. Het beste is het om met je handen te kneden want dan wordt de boter een beetje zacht. Tip! Gebruik 1 hand want het is een plakkerig deeg. Fijn als je andere hand schoon blijft. Je kunt het ook met een spatel doen maar dan ben je iets langer bezig.
  3. Als alles is gemengd voeg je de walnoten toe en deze meng je dan ook nog door het deeg.
  4. Verdeel het deeg in 14 balletjes van ongeveer 30 gram. Leg ze ruim uit elkaar (en een beetje plat gedrukt) op de bakplaat want ze worden bijna 3 keer zo groot. Bak het in 2 x 7 af want in 1 keer gaat het niet lukken (tenzij je 1 grote koek wil), en dat vertel ik uit ervaring haha!
  5. Bak ze in ongeveer 12 minuten af. Ze hebben dan een krokante rand en zijn nog zacht en luchtig in het midden. Trek met beleid het bakpapier van de plaat incl koekjes en leg dit op het aanrecht. Zo koelen ze snel af en kun je meteen aanvallen!
EEFSFOOD http://eefsfood.nl/
Dit delen:

1 Comment

  1. Pingback: Luchtig en krokante kokos-limoen koekjes • EEFSFOOD

Comments are closed.